perjantai 30. joulukuuta 2016

Kaikki yhdessä koossa ...

Vuodenvaihde on käsillä, on aika katsoa vuotta taaksepäin. Mitä on tapahtunut? Mitä on tehty? Miten kaikki on mennyt? Menikö niinkuin suunniteltiin? Äkkiseltään voisin vastata yksinkertaisesta; Paljon on tapahtunut, kaikenlaista kokeiltu ja oltu vaikka missä, osa mennyt hyvin, jotkin jutut jopa erinomaisesti. Juuri mikään ei mennyt niin kuin suunniteltiin.

Niin. Vuosi sitten pyöritimme Tainan kanssa kahdestaan tätä toimintaa. Nyt meillä on 5 työntekijää sekä minä ja mieheni, joka tosin tekee lähinnä ilta- ja viikonloppuvuoroja ;). Olemme avanneet Boholan koulutukset jälleenmyyjille - monipuolinen koulutustarjontamme on saanut aikaan täydet koulutusryhmät koko vuodelle. Bohola on palvellut meitä myös mm. pikkujouluryhmien sekä kokoustavien yritysten kanssa. Suuri ponnistus yritykselleni oli I Love Me messuille osallistuminen - 3 päivää pyörimme kuin pesukoneessa - positiivinen ryöpytys tuotteitamme kohtaan tuli kuin täystyrmäyksenä kehässä. Tästä kehästä lähdimme voittajina, sillä kaikki itsellemme asetetut odotukset ja tavoitteet oli lyöty tuona kolmena päivänä. Yrittäjän kannalta nappivalinta, mikä on taannut meille rutkasti puuhaa koko loppuvuodelle.

Isona asiana pidän Beauty Garden tuotteiden maahantuonnin aloittamisen, ensimmäisenä maana valmistusmaa Ranskan lisäksi. Tämä teki meistä Boholaisista luonnonkosmetiikan maahantuontiyrityksen. Beauty Garden on ollut täysi yllätys meille - korkea laatu oli itsestäänselvyys - mutta että huikea laatu! Palkitsevinta on kun ihonhoidon ammattilaiset hämmästelevät tuotteiden laatua - tämä on meille iso asia, onhan tuotteet olleet ylipäätään markkinoilla vasta 1,5 vuotta.

Palatakseni työntekijöihini - on ollut kasvattavaa sekä opettavaista monella tapaa siirtyä yksityisyrittäjästä myös työnantajaksi. Sen tuomat haasteet ovat kohdallani lähinnä töiden jakoa kunkin ammattitaitoa vastaavasti (aito kuuntelu ja tilannetaju helpottavat tehtävää). Työntekijöiden osalta kohdalleni on osunut ainoastaan nappivalintoja - jokainen heistä on upea oma yksilö, omalla persoonallaan - jokainen heistä on sitoutunut tehtäväänsä ja suorittaa sen intohimolla. Olenkin itsekseni pohtinut vaatimuksia työntekijöille. Haluan ehdottomasti, että meillä töissä ollessaan saa vaikuttaa asioihin ja oman työn voi suorittaa itselle parhaalla tavalla - siten näyttää syntyvän hyvää lopputulosta. Henkilöstöhallinto vaatii toki kaikenlaista, josta olen oppinut kovasti tämän vuoden aikana ja minkä vuoksi olen itse haleutunut jälleen koulun penkille uutta oppimaan. Mutta jatkossakin tiedän, että virkistyspäivät ja pikkujoulut täytyy olla yllätyksiä (en voi elää ilman niitä yllättyneitä ilmeitä! ). Minähän en suunnitellut lainkaan työllistäväni ihmisiä - olin puhtaasti kuvitellut työllistäväni ainoastaan itseni. Työllistäminen tuntui hieman pelottavalta - mutta on osoittautunut antoisaksi.

Työntekijämme, tuotebrändit Boho ja Beauty Garden sekä ainutlaatuinen toimipaikkamme, Bohola, muodostavat meidät. Se on yhteisö, jota haluan vaalia tulevanakin vuonna - unohtamatta sitä, että kaavoihin ei saa kangistua - uusia tuulia pitää haistella ja katsoa ovien taakse - kaikki yhdessä koossa.

Toivotan Sinulle upeaa vuotta 2017 - ole rohkeasti oma itsesi - muista haaveilla - unelmat toteutuvat kyllä.

Johanna

p.s. valmistaudun parhaillaan huomisiin uuden vuoden juhliin; Kasvoillani on Beauty Garden naamio, jonka uusasiakashankintaa meillä muuten hoitaa Taina. Hain tuotteet varastostamme, jonka inventaarion tekivät hetki sitten Laura ja Vellamo. Veronika on uusin tiimiläinen - hän on jo monesti ehtinyt esitellä asiakastapahtumassa juuri tätä uutuuslakkaa, jota laitoin kynsiini. Ja kaiken tämän valmistautumisen tein juuri niin kuin Hanna somessa opasti tekemään.

p.p.s. ja jotta koko tämä paletti pysyy kasassa lankeaa kiitos aviomiehelleni; kiitos että olet jaksanut kaikki kiukutteluni, välillä suuren väsymykseni, tukenut minua isoissa päätöksissä - ja edelleen rakastat. <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti