sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Ain laulain työtäs tee

On helppoa olla aidosti oma itsensä kun työympäristönä on Bohola. Ovet ovat aina avoinna asiakkaillemme ja yleensä tietysti tapaamiset on etukäteen sovittuja, jolloin -luonnollisesti- sekä paikat että ihmiset yrittävät laittaa parastaan ylle. Joskus kuitenkin tavallisena työpäivänä asiakas tulee yllättäen, kuten viime torstaina, ja silloin on Boholan ovella vastassa kaksi naturellia maahantuojaa; ei meikkiä ja hiuksetkin edellisillan saunan jälkeen bohosti ponnarilla. Alkuun tietysti vähän nolotti, niin kuin naisihmistä yleensä kun tulee “yllätetyksi”, vaan eipä haitannut, kahvit keitettiin ja mukavia juteltiin, asiasta ja asian vierestä.

Me Johannan kanssa kehitämme jatkuvasti työtapojamme ja rutiineja. Haluamme kuunnella asiakkaitamme ja asiakaspalautteita. Olemme ottaneet käyttöömme “omavalvonnan”, jonka mukaan toimitaan esim. kun saamme uuden Boho-jälleenmyyjän. Bohon toiminta on jo laajentunut niin suureksi, että asiat eivät aina pysy hanskassa jos työt tehdään vain muistin varassa. Niinpä noudatamme tiettyjä työlistoja, ja kaikki tarvittavat askeleet tulee tehtyä.

Haluamme myös parantaa jo olemassa olevien jälleenmyyjiemme asiakassuhteita. Jokainen jälleenmyyjämme on meille tärkeä ja haluamme luoda henkilökohtaisen suhteen heihin. Johanna tuntee toki kaikki jo lähes ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien, mutta itselleni useimmat asiakkaat ovat vielä liikkeen nimenä, ei kasvoina. Yhteydenpitoa asiakkaisiin tullaan siis lisäämään. Ajatuksenani myös on, että kun vaikkapa ajelen poikki Suomen kohti mummolaa tai kesällä lomareissulla perhe takapenkillä, olisi mukava pyörähtää moikkaamassa asiakkaitamme. Nautin kovasti kauniista asioita ja paikoista ja Johanna on kovasti kehunut asiakkaidemme liiketiloja ympäri Suomen, joten en usko että pyörähdys liikkeessä tuntuisi edes työltä! Perhe voi tietysti olla vähän toista mieltä.. ;)


Työtä tehdään innolla ja aidosti sydämellä. Joskus ideat lähtee lentoon niin, että joku saisi lassota ne alas! Vähemmän ihania hetkiäkin on, tottakai. On todella turhauttavaa, kun saa vaikkapa tiedon, että lähetys Ranskan Boholta on viivästynyt. Toisinaan päivät on todellakin niin kiireisiä, että lounas syödään päivällisenä ja hommat jää pahasti kesken kun kiirehditään hakemaan lapsia hoidosta. Mutta sitähän se työelämä aina on, olit sitten tornitalossa tai maaseudun rauhassa. Mutta mielummin olen täällä lammen rannalla, tukka löyhästi ponnarilla. 

Taina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti