maanantai 27. kesäkuuta 2016

28.6.16 Boholan elämää - BOHOLAssa

Olemme kirjoitelleet vuoden ajan, aina silloin tällöin, toimipaikastamme Boholasta. Bohola on luonnonkosmetiikkaa maahantuovan yrityksemme toimitila, pienen lähdelammen rannalla, mummola-tyylinen rintamamiestalo. Bohola kätkee sisäänsä päivittäiset toimintomme; toimistorutiineista erilaisiin koulutuksiin - ja kaikkea siltä väliltä.

Olet ehkä käväissyt Boholassa...? Tutustumassa tuotteisiimme, meikkikurssilla, Boholan Joulussa tai kenties Bohola Somettaa päivässä? Mutta niille, ketkä eivät ole meillä käyneet, kenties hieman raotamme Boholan ovia ja mitä jos kurkataan hiukan, ihan vaan hiukan, ovista sisään.

Bohola on alkujaan Marttala-niminen kiinteistö, yksi kolmesta siskoksesta rakennutti sen itselleen 50-luvun alussa. Talo on siis perinteinen rintamamiestalo, jota on vuosien saatossa kunnostettu. Talon edeltävät omistajat, Iris ja Kauko Saloranta, vaihtoivat Marttalan Käpälämäeksi, joka se virallisesti edelleen on. Meille tämä on nyt BOHOLA - työpaikka, jonne luonto tulvii ovista ja ikkunoista. Työpaikka, jossa pihan senhetkiset kukat ovat myös sisällä joko hillopurkissa tai Riihimäen tölkissä. Oma suosikkini on kielo, heti seuraavana mielitiettynäni juhannusruusu.

Boholan keittiössä kahvit juodaan pirtinpöydän ääressä - tuotteista ja toiminnasta leppoisasti turisten. Tarjoilemme aina sesongin mukaisia herkkuja; Jouluna haudutettua riisipuuroa, keväällä oman puutarhan antimista tehtyä kirpsakkaa smoothieta sekä kesällä itsetehtyä nokkospestoa.


Neuvotteluhuoneen vanha kaappi oli lähtökohtani kun taloa remontoitiin. Sain kaapin lahjaksi tuttavapariskunnalta, se kätkee sisälleen "pahan päivän varalle" pienet aarteet. Maali on alkuperäinen, sieltä 50-luvulta, juuri sopivasti sieltä täältä lohkeillut. Keinutuolin hieman repaleista päällistä peittää itse kutomani poppana, miten tuo väri sattuikaan sopivaksi, olenhan sen tietämättäni kutonut jo äitiyslomalla ollessani.



Boholan yläkerrassa tulvii luonnonvalo - Iris Saloranta käytti sitä taiteensa tekemiseen sekä taideterapiaan. Olemme muuttaneet yläkerran koulutustilaksi. Olen vuosia kouluttanut hotellien kabineteissa ja tiesin, että kun teen koulutustilat Boholaan, sen täytyi olla jotain aivan muuta. Koulutustila mahdollistaa maksimissaan 10 henkilön kouluttamisen, mutta myös vaikkapa yritysten navigointipäivät. Olemmekin saaneet vieraaksemme mitä erilaisempia ryhmiä - kaikki niin ihania ja tätä paikkaa aidosti arvostavia.


Kuvissa näkyvät taideteokset ovat taiteilija Iris Salorannan töitä, ne ovat aitiopaikoilla - juuri siinä, eikä niitä koskaan korvata millään mainosjulisteella. Boholan yläkerta antaa Sinun levähtää, saa luonnon lähellesi ja antaa ajatuksesi lentää. 

Uskon itse siihen, että kun ylimääräinen häly viedään ympäriltä pois, on se ympäristönä valtavan inspiroiva. Boholassa on hyvä ja lämmin henki - täällä on helppo hengittää ja hengähtää. Bohola on aistittava, sen lintujen laulu kuultava ja pullan tuoksu haistettava.


Boholassa minun on hyvä olla - ja tehdä suuresti rakastamaani työtä.

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti